"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: Μία υπέροχη μέρα stories of the city stories of the streets: Μία υπέροχη μέρα

stories of the city stories of the streets

Wednesday, June 08, 2005

Μία υπέροχη μέρα

Την πιο προηγούμενη βδομάδα ήμουν στη Θεσσαλονίκη, πηγαίναμε στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον Αρμενιστή, στη Θεσσαλονίκη είχε μία ελαφριά συννεφιά, η οποία όσο πλησιάζαμε Χαλκιδική γινόταν όλο πιο σκούρα... Είχα πείσει τους πάντες ότι έπρεπε να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο λίγο πριν ξεκινήσουμε να πάμε στο 2ο πόδι, γιατί τα νερά της Χαλκιδικής είναι σχετικά πιο ζεστά από τα νησιά ή ακόμη και από τη Σαρωνίδα. Η μαυρίλα πάνω από τα κεφάλια μας είχε σκοτεινιάσει τα πρόσωπά μας και μαζί με αυτά και τις ελπίδες μας για το πρώτο μπάνιο. Τους έλεγα να μη χάνουν την ελπίδα τους γιατί κάτι παρόμοιο έχω αντιμετωπίσει και στην Αθήνα πηγαίνοντας για μπάνιο στη Σαρωνίδα, παντού είχε συννεφιά και στη Σαρωνίδα είχε καθαρό ουρανό ή σχεδόν καθαρό ουρανό, μάλιστα μας πέρνανε τηλ. από Αθήνα για να δουν αν ήμασταν καλά γιατί εκεί έριχνε... καρέκλες. Έτσι αποφάσισα να το ονομάσω το φαινόμενο της Σαρωνίδας (έχει συμβεί κατά επανάληψη). Στη Νικήτη σταματήσαμε λίγο για μπουγάτσα (με κρέμα και με τυρί) ... Απλά ήταν η τέλεια μπουγάτσα... Ο ουρανός ήταν τόσο θυμωμένος που έλεγες ότι από ώρα σε ώρα θα ξεσπάσει η οργή του. Ευτυχώς, τελικά το φαινόμενο της Σαρωνίδας χτύπησε και στη Χαλκιδική καθώς μετά τις φοβερές στροφές λίγο πριν φτάσουμε στον Αρμενιστή η μαυρίλα μάς άφησε... Στον Αρμενιστή μπήκαμε με το αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσουμε είσοδο, είχε λίγο κόσμο, η θάλασσα ήταν σε καλή θερμοκρασία, δροσερή προς κρύα, δεν σε μούδιαζε... μάλιστα μετά την πρώτη ψυχρολουσία δεν ήθελε κανείς μας να βγει, το πράσινο που αγκαλιάζει την παραλία του Αρμενιστή δίνει ένα υπέροχο χρώμα στη θάλασσα. Κάποια στιγμή καθάρισε εντελώς ο ουρανός και μεις που παίζαμε μπιτς βόλεϊ καήκαμε χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, μετά καθήσαμε για ουζάκι και θαλασσινά. Τι πιο ωραία στιγμή να σε με ουζάκι, θαλασσινούς μεζέδες (το μύδια σαγανάκι ήταν απίστευτο, πήραμε 3) και καλή παρέα μπροστά στη θάλασσα. Απλά υπέροχα... Στην επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μπήκαμε πάλι στο μαύρο σύννεφο μόνο που αυτό είχε πλέον ξεσπάσει, έβρεχε πολύ, στην πόλη ακούσαμε στο ραδιόφωνο για πλημμύρες και χαλάζι, η κίνηση ήταν απελπιστική στον δρόμο... Είχαμε άγχος γιατί είχαμε κλείσει εισιτήρια για μια συναυλία και δεν ξέραμε αν θα την προλάβουμε. Τελικά φτάσαμε γύρω στις 8.20 και στο σπίτι ίσα που αλλάξαμε ρούχα και πήγαμε όπως ήμασταν στη συναυλία για να προλάβουμε, ήταν των Madrugada. Αυτοί οι άνθρωποι της αυγής ήταν υπέροχοι, από τις λίγες συναυλίες πλέον που νιώθεις ότι δεν ήρθαν για ξεπέτα, την απολαύσανε και οι ίδιοι όπως και μεις... Είχα καιρό να δω stage diving από τραγουδιστή και πάνω στα χέρια που τον μετακινούν να συνεχίζει να τραγουδάει... Είχα καιρό να πάω σε μια συναυλία που να κρατήσει 2 1/2 ώρες με ένα συγκρότημα μόνο και έναν τυπάκο support που τραγούδησε 3ή4 κομμάτια... Ήταν μια συναυλία γεμάτη θετική ενέργεια και από το κοινό (αρκετά θερμό θα έλεγα) και από το συγκρότημα... Ήταν μία υπέροχη μέρα!!!
posted by street spirit at 1:26 PM

9 Comments:

Auto pou les pantws gia ti Sarwnida isxuei... Gyrizw apo douleia me sunefia kai briskw to kalokairi!

4:55 PM  

Να υποθέσω ότι μένεις στη Σαρωνίδα;;; Ελπίζω να καταφέρω μόλις σχολάσω να πεταχτώ για μια βουτιά σήμερα :)

2:42 PM  

:))) Nai eimai tuxeri kai menw ekei ton teleutaio xrono.

3:50 PM  

μη μου πεις ότι είσαι η β;;;; τελικά πήγα για καφέ μόνο εκεί στην παραλία του eden, επιτέλους φτιάξανε το αναψυκτήριο!!!! Ελπίζω να ξεσηκωθείτε όλοι εκεί με την παραλία που πάει να σας πάρει το grand resort. Οι παραλίες δεν ανήκουν σε κανέναν γιατί ανήκουν σε όλους!!!! Πάντως είσαι τυχερή!!! ;)

12:57 PM  

Εμένα πάλι με πιάνει μερικές φορές το άλλο φαινόμενο, αυτό του χτες έσκαγε ο τζίτζικας και σήμερα που αποφάσισες να κάνεις μια βουτιά ήρθαν σύννεφα και βροχές. :)

3:14 PM  

όπως λέει ο καλός μου φίλος γνωστός ροδολόγος των Αθηνών για να το ξορκίσεις αυτό το κακό φαινόμενο πρέπει να μη λυγίσεις και μάλιστα να μην αλλάξεις ρότα... δηλαδή με άλλα λόγια να πας να ρίξεις μια βουτιά και ας είναι έτσι ο καιρός... θα του την «σπάσεις» και τα σύννεφα δεν θα σε ξαναενοχλήσουν!!!!

3:34 PM  

Το καλό είναι πως η βροχή πιάνει συνήθως αφού τη ρίξω τη βουτιά -με σύννεφα μεν. Πιστεύω να το ξορκίσω μια και καλή!

11:06 PM  

ο γνωστός ροδολόγος των Αθηνών κάνοντας τη βουτιά του την Παρασκευή με τις βροχές και τον αέρα νομίζω ότι κατάφερε να τα ξορκίσει τα σύννεφα... ελπίζω να μη μας ξαναενοχλήσουν... και ιδίως εσένα wisdom ;)

2:31 PM  

Αχ... τι μου θυμίζεις... εκεί στη Σαρωνίδα είχα γνωρίσει ένα ωραίο παιδί, Δημήτρη τον λέγανε, γύρω στα τριάντα και... αλλά δε θυμάμαι το επίθετο.. Είχε εξοχικό εκεί..

2:05 AM  

Post a Comment

<< Home