"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: Ας μιλήσουν οι δρόμοι... stories of the city stories of the streets: Ας μιλήσουν οι δρόμοι...

stories of the city stories of the streets

Wednesday, March 15, 2006

Ας μιλήσουν οι δρόμοι...

Image hosting by Photobucket Image hosting by Photobucket


Αααα κρουαζιέρα στον Άρη θα σε πάω... γιατί σε νοιάζομαι και σε αγαπάω... αλλά και για να ξεφύγω λίγο από τη σκληρή καθημερινότητά μας.

Image hosting by Photobucket

Ο Έβρος (α λα Ορλεάνη είπαν κάποιοι, είδες τι κάνει η παγκοσμιοποίηση)πάλι ξεχύλισε σε πείσμα του να αποδείξει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι αστεία και ενώ πλημμύρισαν τα γύρω χωριά, χάνονται ολόκληρες περιουσίες απλών ανθρώπων, οι κυβερνήσεις ως συνήθως αδιαφορούν ή ακόμα καλύτερα αδρανούν... Είδατε πόσα κοινά τελικά έχουμε με τους γείτονές μας Τούρκους;;;

Image hosting by Photobucket

Στη Γαλλία οι πιτσιρικάδες ξεσηκώθηκαν μπρος στον νέο νόμο του Βιλπέν περί απασχόλησης των νέων κάτω των 26 ετών - ο οποίος δίνει στους εργοδότες την ευχέρεια να κάνουν απολύσεις μετά την παρέλευση διετίας αναιτιολόγητα και χωρίς καταβολή αποζημιώσεων - βλέποντας να χάνουν τα κεκτημένα τους

Image hosting by Photobucket

τα φοβισμένα ανδρείκελα ή οι εξαθλιωμένοι υπαλλήλοι που έχουν υπομείνει τόσα ώστε έγιναν πια αδιάφοροι εξεγείρονται για το δικαίωμα προσδοκίας που έχουν στην εργασία και δεν νοιάζονται για το καλό των επιχειρήσεων ή για την καλή οικονομική κατάσταση της χώρας ... στην Ελλαδίτσα μας αρκετός κόσμος βγήκε στον δρόμο για να αντισταθεί στην ακρίβεια και στις ορέξεις των «μεγάλων» που θέλουν να γίνουν μεγαλύτεροι εις βάρος μας...

Image hosting by Photobucket

Και όπως γίνεται συνήθως στις πορείες τον τελευταίο καιρό κάποιοι καλοί άνθρωποι με μπλε στολή πάντα σε άμυνα αγγίξανε λίγο παρά πάνω κάποιους συνταξιούχους στην πορεία (είδατε τι είναι η παγκοσμιοποίηση περίπου τα ίδια γίνονται και στη Γαλλία μόνο που εκεί «χαϊδεύουν» πιτσιρίκια)

Image hosting by Photobucket

ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι (σαν μυθικά πρόσωπα ακούγονται) τα κάνανε λαμπόγυαλο χωρίς οι καλοί άνθρωποι με τις μπλε στολές _ ενίοτε και χακί _ να μπορέσουν να αντιδράσουν. Τι κρίμα... Από την άλλη, οι καλοί βιομήχανοι που πασχίζουν για το καλό του τόπου και της οικονομίας θέλουν λέει να υοθετήσουν τη γραμμή της Γαλλίας, ναι αυτή που έγραψα λίγο νωρίτερα...
Ο νόμος Βιλπέν, δηλαδή, λειτουργεί σαν τη γρίπη των πτηνών, τώρα δεν έχω καταλάβει αν εμείς ανήκουμε στους σκύλους ή στις γάτες.

Image hosting by Photobucket

Εγγύηση στην ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών ακόμα προκαλεί τα γέλια, έχουμε φοβερή αίσθηση του χιούμορ σ'αυτή τη χώρα, καθώς η κυβέρνηση, λέει, για την «πληρέστερη και ουσιαστικότερη» κατοχύρωση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή... άσε που το έχουνε καταλάβει και οι... άλλοι και παίζουν και αυτοί μαζί μας έτσι γιατί μας αρέσει, να μην ξεχνάμε και το σλόγκαν που μεγάλωσε γενιές και γενιές, αλλά the truth is out there και οι παραγωγοί των X-files αποφασίσανε να γυρίσουν κάποια επεισόδια με αυτό το θέμα, δηλαδή το φυτεμένο από κανέναν λογισμικό. Οι εξωγήινοι πρέπει να έχουν κάνει τη δουλειά, ποιοι Αμερικανοί και πράσινα άλογα, αυτοί πάνε μόνο με τον σταυρό και είναι και βαρύς. Το ξέρει καλά αυτό η έγκυρη δημοσιογράφος Τατιάνα που σήκωσε όλα τα λάβαρα κατά του τραγουδιού που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και ασχολήθηκε μαζί του ως το θέμα της χρονιάς, πια φτώχεια, πια ανεργία, πια αυτοκτονία πενηντάχρονου που ζούσε με συμβάσεις τής μιας ημέρας στον ΟΠΑΠ, Βίσση Γιουροβίζιον και ξερό ψωμί.
Το τελειωτικό, όμως, κτύπημα ήταν οι μαγικοί αριθμοί της κυβέρνησης, που κατάφερε ενώ όλα τα εργοστάσια και οι βιομηχανίες σαν τα αποδημητικά πουλιά μάς αφήνουν για το ανατολικό μπλοκ, τα μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα όπως και πόσες άλλες μικροεπιχειρήσεις, μέχρι και κερδοφόρες επιχειρήσεις απολύουν κόσμο (βλέπε Coca-Cola), που λένε ότι η ανεργία υποχώρησε κάτω του 10%. Οι συνταξιούχοι πλέουν σε πελάγη απόλυτης ευτυχίας μετά τη γενναιόδωρη αύξηση των συντάξεών τους (0,50 ευρώ την ημέρα), ώστε ετοιμάζονται για πορεία-τάμα στην Τήνο, έγκυρες πηγές μιλάνε για τυπάκια περίεργα με μαύρα κοστούμια (μάλλον της κυβέρνησης) να τριγυρνάνε στις καφετέριες, μαζεύοντας τα φιλοδωρήματα που άφηναν οι πελάτες στα τραπέζια. Αχ, αυτή η πλαγιά γεμάτη μαρμελάδα που κυλάμε είναι υπέροχη, μόνο που δεν βλέπω το τέλος της.
Ας μιλήσουν οι δρόμοι...
posted by street spirit at 11:59 PM

16 Comments:

Πάντως η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι δεν χτυπήθηκε ούτε ένας συνταξιούχος, ούτε ένα διαδηλωτής από τα ΜΑΤ. Ευτυχώς γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εκείνη την αποφράδα νύχτα του '73 είχαν σκοτωθεί μερικοί φοιτητές...

2:23 PM  

H γελοιογραφία είναι όλα τα λεφτά!

2:18 AM  

Σαν τις μύγες που κολλάν στο μέλι ή στη ζάχαρη είναι και αυτή η πλαγιά Street. Ακόμα και αν σταματήσει το κατρακύλισμα, μένουμε κολλημένοι εκεί, στο ίδιο σημείο, ξεσκέπαστοι και χωρίς κάτι να μας προστατεύσει από τα στοιχεία της φύσης.

3:02 AM  

Το ποστ σου σχολίασε όλα τα δρώμενα των τελευταίων ημερών με αριστουργηματικό τρόπο.

Θα συμφωνίσω με τον maiandro ότι η γελοιογραφία αξίζει πολλά (αλήθεια θύμισέ μου τον δημιουργό της)
και τέλος θέλω να προσθέσω ότι η μαρμελάδα που νιώθεις σαν χαλί κάτω από το σώμα σου, οδηγεί κάπου...

Σε ένα μπολάκι με ταμπέλα:
"Περκέ μαμά?"

Μας φάγαν οι αχαϊρευτοι!

Αχ, επικαιρότητα. Εσύ μας οδηγείς!

6:49 AM  

darthiir, μα δεν σου είπα μόνο χάδια μοίραζαν, μοιράζουν και θα μοιράζουν, αφού οι άνθρωποι ανήκουν στη ρομαντική σχολή ;)

8:05 PM  

maiandre, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ;)

8:06 PM  

juanita, κάτι σαν brokeback mountain δηλαδή ;)

8:07 PM  

μικρούλι, περκέ μαμά είπαμε το μπολάκι;; ο καλλιτέχνης είναι ο Δ. Χαντζόπουλος από ΤΑ ΝΕΑ, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η επικαιρότητα είναι αριστουργηματική και όχι ο τρόπος μου εγώ απλά την καταγράφω ;)

8:12 PM  

Ε, έβαλες και εσύ το δαχτυλάκι σου!
(μέσα στο μπωλάκι με τη μαρμελάδα! Βύσσινο, φράουλα, σταφύλι, πορτοκάλι, σύκκο... τί είναι για να'χουμε καλό ρώτημα;)
;ο)

9:08 PM  

μικρούλι, βερίκοκο είναι, με 'πιασες στα πράσα ;)

10:33 PM  

Οπότε ισχύει ότι τότε μοίραζαν τριαντάφυλλα και όχι σφαίρες έτσι;;;
Για να τα ξεμπερδεύω ένα ένα στο μυαλό μου δηλαδή.....

11:48 AM  

Με την παγκόσμια πορεία (κατρακύλα) γενικά με έχει πιάσει μεγάλο άγχος!!!

12:33 PM  

"Πουρκουά" (δεν) είπαν;

Καλημέρα, καλή εβδομάδα streetspirit!

2:15 PM  

darthiir, ήταν τόσα πολλά τα τριαντάφυλλα, που ματαιώθηκε μέχρι και η συναυλία των βράχων που κυλάνε, κολλήσανε πάνω στο χαλί των τριανταφύλλων ;)

7:52 PM  

chrisa, αν δεν μιλήσουν οι δρόμοι η κατρακύλα δεν θα έχει τέλος ;)

7:54 PM  

katerina, καλή εβδομάδα και σε σένα, πορκουά μαμά ή πορκουά μιζέρια;;;;)

7:58 PM  

Post a Comment

<< Home