"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: Μια συνηθισμένη ληστεία stories of the city stories of the streets: Μια συνηθισμένη ληστεία

stories of the city stories of the streets

Tuesday, September 26, 2006

Μια συνηθισμένη ληστεία

Photobucket - Video and Image Hosting

Ένα εργαζόμενο ζευγάρι συνηθίζεται να πηγαίνει για τα ψώνια του σπιτιού κάθε Σάββατο, αφού είναι η μόνη μέρα που μπορούν και οι δύο να πάνε. Έτσι και η Ο με τον Μ όταν ξύπνησαν το Σάββατο δεν θα μπορούσαν να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα καθώς το ψυγείο έμοιαζε με σπίτι έρημο και εγκαταλειμμένο, ενώ και τα περισσότερα ντουλάπια της κουζίνας εκλιπαρούσαν για λίγη παρέα έτσι όπως είχανε μείνει μόνα και έρημα. Το πλυντήριο δίψαγε για απορρυπαντικό και η στοίβα από τα άπλυτα έμοιαζε με τον Λυκαβηττό.
Έπειτα από αρκετή δυσκολία να σηκωθούν από το κρεβάτι, βλέπετε είναι ελάχιστες οι στιγμές που τους επιτρέπεται να μένουν τόση ώρα στην κρεβατοχώρα και να χουζουρεύουν, ήπιαν τον καφέ τους και ετοιμάστηκαν για να πάνε στο σούπερ μάρκετ.
Έμοιαζε με μια συνηθισμένη μέρα, ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, αλλά ήταν έτσι;
Έφτασαν στο σούπερ μάρκετ, όπου γινόταν ο συνηθισμένος χαμός. Δυστυχώς για τον Μ δεν μπορούσε να κάνει αγώνες ταχύτητας με το καρότσι, αφού λόγω της κίνησης θα έπρεπε να πηγαίνει όπως όταν κυκλοφορεί στο κέντρο με το αμάξι πρώτη-δευτέρα-πρώτη, να έχει φλας για να προειδοποιεί ότι στρίβει, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν και φανάρια στο σούπερ μάρκετ ώστε να καθορίζουν την κίνηση. Το καρότσι γέμισε πράγματα, που ήταν σίγουρο ότι για μια εβδομάδα το ψυγείο θα ξαναζωντάνευε, τα ντουλάπια δεν θα ένιωθαν μοναξιά, το πλυντήριο όση δουλειά και να είχε θα είχε απορρυπαντικό για να ξεδιψάσει. Κόντευαν να φτάσουν στο ταμείο όταν θυμήθηκαν ότι ξέχασαν να πάρουν σοκολάτα και μια δύσκολη εβδομάδα χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται. Έτσι αντί να στηθούν στην ουρά του ταμείου, γύρισαν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των διαδρόμων. Άραγε ο δακτύλιος θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στα σούπερ μάρκετ τις ώρες συνωστισμού;
Όλα ήταν όπως κάθε φορά, τίποτα το απρόβλεπτο, ήταν ένα συνηθισμένο Σάββατο στο σούπερ μάρκετ, ώσπου ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι από την ουρά των ταμείων τρέχανε με κατεύθυνση προς τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να σπρώχνουν τον κόσμο, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιοι τρέχανε πανικόβλητοι. Ένας σταμάτησε κοντά στην Ο και τον Μ για να πάρει μια ανάσα. «Τι έπαθες και τρέχεις έτσι; Έγινε σεισμός και δεν το πήραμε χαμπάρι, αλλά η έξοδος είναι από την αντίθετη κατεύθυνση…», ρώτησε η Ο και κείνος της απάντησε «όχι γίνεται ληστεία, μπήκανε δύο μασκοφόροι με όπλα και πήγανε στα γραφεία, αλλά φοβάμαι να βγω μήπως είναι κανείς στημένος απ’ έξω. Η Ο είναι κυνηγός της στιγμής και έχεια πάντα μαζί της τη φωτογραφική της μηχανή, όμως το Σάββατο την ξέχασε σπίτι, ήθελε πολύ να τραβήξει εικόνες από τη ληστεία και δυστυχώς για εκείνη δεν θα μπορούσε.
Η οικογένεια της Ο χαίρεται ιδιαίτερα που η Ο ξέχασε τη μηχανή της διότι διαφορετικά κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί.
Η ληστεία δεν είχε διάρκεια περισσότερη από 3 λεπτά, μέχρι να καταλάβει ο περισσότερος κόσμος τι συνέβη, οι μασκοφόροι είχανε φύγει με τη λεία τους.
Μη φοβάστε είπαν οι ταμίες οι ληστές φύγανε και όλοι συνέχισαν κανονικά τα ψώνια τους, κάτσανε κανονικά στην ουρά των ταμείων και όλοι φύγανε σαν να ήταν μια συνηθισμένη μέρα, ένα συνηθισμένο Σάββατο, μια συνηθισμένη ληστεία.
posted by street spirit at 5:49 PM

14 Comments:

Μάθανε η Ο και ο Μ τι κλέψανε; Συνηθισμένα λεφτά ή συνηθισμένες σοκολάτες; Τα λεφτά χαλάλι τους, αλλά οι σοκολάτες...
Ενδιαφέρουσα ιστορία, καλησπέρα ταξιδιώτη :-)

7:34 PM  

Τί, έτσι; Δεν ήρθαν οι πραίτορες;

8:26 PM  

Σε μια τέτοια ληστεία σε super market της Νέας Ιωνίας είχαν σκοτώσει πριν λίγα χρόνια τον διευθυντή, ένα νεότατο παιδί που δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Δίπλα ήταν το γραφείο της κουμπάρας μου και πριν ελάχιστα λεπτά είχε φύγει από τον χώρο μαζί με την κορούλα της.
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να τελειώσει μια τέτοια ιστορία...

10:40 PM  

Ουάου!!!! τι λες τώρα!!! εεεε; μπεεεεεε;

xxxx

1:51 PM  

vista, σίγουρα δεν κλέψανε σοκολάτες, αλλιώς η Ο με τον Μ θα τους είχαν πετύχει, τώρα τι ακριβώς πήραν δεν ξέρουν οι Ο και ο Μ, καθώς δεν βγάλανε ανακοίνωση. Καλησπέρα και σε σένα vista ;)

4:34 PM  

darthiir, μέχρι να έρθουν οι πραίτωρες όλα είχαν τελειώσει και πού να προλάβουν εδώ που τα λέμε μέσα σε τρία λεπτά να είναι εκεί ;)

4:37 PM  

juanita, λυπάμαι για τον διευθυντή, αλλά χαίρομαι για την κουμπάρα σου και την κορούλα της που είχαν αυτή την τύχη. Μια τέτοια ιστορία μπορεί να έχει το πιο απρόβλεπτο τέλος

4:39 PM  

laughing sheep, ;)

4:41 PM  

time bandits..

ευτυχώς τέλος καλό!:)

6:36 PM  

citronella, time bandits σίγουρα, ευτυχώς ευτυχώς και πάλι ευτυχώς ;)

6:54 PM  

πόσο διαφορετική γίνεται η αίσθηση μιας ληστείας, όταν είσαι live ανταποκριτής αντί για θεατής απο την τηλεόραση ε?

η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο!

πάντως δεν θαθελα να την ζήσω την εμπειρία αυτή,
ακριβώς γιατί συνήθως το τέλος είναι αβέβαιο και απρόβλεπτο ...

8:53 PM  

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους...;
Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις...

9:02 PM  

jojo, βαθύ κόκκινο, όντως σε τέτοιες καταστάσεις τα πράγματα πάντα είναι απρόβλεπτα ;)

6:03 PM  

jason, θα τους δημιουργήσουμε, μάλλον ;)

6:04 PM  

Post a Comment

<< Home