"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: FREE HUGS stories of the city stories of the streets: FREE HUGS

stories of the city stories of the streets

Monday, June 18, 2007

FREE HUGS


Από Kurt Halsey ευχαριστώ την αγρύπνια που μου τον γνώρισε

Το ταξίδι των 504 χλμ. τελικά είτε μένω στην Πάνω Πόλη είτε στην Κάτω Πόλη δεν το γλιτώνω. Τα τελευταία 5,5 χρόνια μου έχει γίνει μάλιστα μια συνήθεια, πώς δηλαδή για κάποιους είναι το Ν. Σμύρνη - Σύνταγμα (για να παινέψουμε το παλιό μας σπίτι) ή το Εύοσμος - Αριστοτέλους (για το τωρινό). Έτσι για μένα είναι το ταξίδι Κάτω Πόλη - Πάνω Πόλη, μόνο που εδώ και ένα χρόνο σχεδόν έχει αλλάξει η φορά μου, όπως λέει και η ανακοίνωση στα τρένα (κατά τη φορά της αμαξοστοιχίας), τώρα πια ξεκινάω από την Πάνω Πόλη. Σε κάθε ταξίδι που κάνω με συνοδεύει ένα βιβλίο και καλή μουσική που έχω στο mp3 μου. Αυτή τη φορά ήταν η μοναδική που ενώ είχα βιβλίο ούτε που το άνοιξα. Απλά χαμήλωσα τη μουσική του mp3 και παρατηρούσα τον κόσμο. Μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια, όλους κάτι τους ένωνε, μια αγκαλιά από τον κόσμο που άφηναν ή τον κόσμο που έβρισκαν.
Τώρα που το σκέφτομαι και γω λιγάκι παραπάνω, από μια αγκαλιά έφυγα στην Πάνω Πόλη και σε αγκαλιές πάλι βρέθηκα στην Κάτω Πόλη.
Η αγκαλιά έχει μια τεράστια δύναμη που δύσκολα εξηγείται κάποιοι πιστεύουν ότι είναι η ενέργεια που μεταφέρει ο ένας στον άλλο άνθρωπο. Με την αγκαλιά μοιραζόμαστε την ενέργειά μας. Μας γεμίζει με δύναμη, σιγουριά στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις χαρές μας. Καταπραΰνει τον πόνο μας. Μας δίνει κουράγιο, όταν το χρειαζόμαστε το περισσότερο. Μας μειώνει το άγχος. Μας βοηθάει στο ραντεβού μας με τον Μορφέα. Μας κάνει να μη νιώθουμε μόνοι. Μα, πάνω απ'όλα να νιώθουμε ότι είμαστε άνθρωποι.
Κάπως έτσι φωτογράφιζα με το πίσω μέρος του μυαλού μου τις εικόνες που έβλεπα, ζευγάρια να αγκαλιάζονται, γονείς με παιδιά, φίλοι, κάποιοι άγνωστοι που γίνανε γνωστοί στο τρένο, ένα αγόρι να κρατάει στην αγκαλιά του το κοιμισμένο του κορίτσι. Όλοι τους μοιράζανε αφιλοκερδώς την ενέργειά τους και αυτή γινόταν μια τεράστια αόρατη μπάλα που μόνο εγώ έβλεπα (αρκετά εγωιστικό το βρίσκω...) και πλέον κυλούσε προς την πόλη. Έφερνα στο μυαλό μου τις αγκαλιές που αποχωρίστηκα και γω νωρίτερα και έβλεπα την μπάλα ολοένα να μεγαλώνει....
Πόσο θα ήθελα αυτή η μπάλα να συνέχιζε να μεγαλώνει ώστε να χωρέσει μέσα της την Πάνω Πόλη και την Κάτω Πόλη και γιατί όχι και ολόκληρο τον κόσμο...

Ακούστε free hugsssssss
ΥΣ: Ακόμη και με αυτή τη ζέστη η αγκαλιά αξίζει να τη μοιράζεσαι, έτσι θα ΄θελα και γω να μπορούσα να σας αγκαλιάσω. Μη διστάζετε λοιπόν να αγκαλιαστείτε. Τολμήστε το... μην ξεχνάτε δεν κοστίζει τίποτα.

ΥΣ2 UPDATE 21/6: Το αίσθημα που ένιωσα με το τρένο μού έκανε καλό καθώς ανακάλυψα το κίνημα free hugs, όσο το ψάχνω τόσα περισσότερα βρίσκω. Σε λίγες μέρες στις 7/7 θα είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ FREE HUGS (ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΚΑΛΙΕΣ) όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά, όπου και αν βρεθείτε αγκαλιάστε κάποιον...
Όσοι βρεθείτε βέβαια στην Αριστοτέλους να έχετε ανοικτά τα μάτια σας μπορεί κάποιος να μοιράζει αγκαλιές

Βρήκα ότι ήδη έχει γίνει στην Πάνω Πόλη
Επίσης, θυμήθηκα κάποια πράγματα από ένα ντοκιμαντέρ που είχα δει πριν από αρκετό καιρό, όταν ένα παιδί στερείται αγκαλιάς μέχρι και την ηλικία των 3 τότε δημιουργείται ένας προβληματικός άνθρωπος, ο οποίος πάντα θα νιώθει ανασφαλής, θα είναι αντικοινωνικός, ίσως και βίαιος, με χαμηλό EQ. Εδώ διάβασα ότι απαγορεύεται να δώσεις αγκαλιά σε παιδί στις ΗΠΑ, στην Αγγλία και μάλλον και στην Αυστραλία, ακόμη και αν αυτό κλαίει. Μήπως στις 7/7 να πάμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά που βρίσκονται χωρίς αγκαλιά;;;;;;
Και όμως, έστω και με μια αγκαλιά μπορεί κάτι να αλλάξει και ας το τραγουδάει αντίθετα...
posted by street spirit at 8:44 PM

33 Comments:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μεγάλη η δύναμη της αγκαλιάς. Θα μπορούσε να συντροφεύσει ολόκληρα ταξίδια.
Τυχεροί όσοι έχουν ειλικρινείς αγκαλιές!

6:04 PM  

Σε αγκαλιά νανουριζόμαστε και τρεφόμαστε, ηρεμούμε και καθησυχάζουμε τους φόβους μας..Είναι σύμβολο πέρα από όλα τα άλλα!

1:39 AM  

urbantulip, ειλικρινείς αγκαλιές δίνουν ακόμη και οι άγνωστοι, αρκεί να περάσουν 6'' σύμφωνα με έρευνες, απλά δείξε εμπιστοσύνη σε μια ζεστή αγκαλιά ;)

3:59 AM  

katerina, με συμπληρώνεις υπέροχα, από την αγκαλιά της μητέρας στο παιδί μέχρι την αγκαλιά ανάμεσα σε δύο ηλικιωμένους ανθρώπους ;)

4:00 AM  

Αυτά τα πάνω κάτω θα μας φάνε...
Πρέπει να κάνουμε κάτι με την διακτίνιση... να γλυτώνουμε και χρόνο βρε αδερφέ...

9:27 AM  

...

Ζαρντινιέρες έφερες; :ppp

9:28 AM  

darthirr, τον διακτινισμό τον επεξεργάζομαι εδώ και κάποιο καιρό, όσο για τις ζαρντινιέρες, τις καλύτερες, μέχρι και πράσινα παπούτσια έφερα ;)

1:27 PM  

Eιδες τι γλυκος που ειναι ο Kurt?
:)

4:27 PM  

Η ζεστή αγκαλιά είναι καλοδεχούμενη ακόμα και με τον καύσωνα:)

5:11 PM  

Κάτι μου θυμίζεις!...

Καλό βράδυ!

11:01 PM  

Τι όμορφο :)

10:03 AM  

archive, δεν παίζεται ;)

1:19 PM  

citronella, ελπίζω ένα φίλο μου που ήρθε στα μέρη σου, να τον αγκαλιάσει η πόλη σου ;)

1:20 PM  

sofi-k, αλήθεια τι σου θυμίζω;;;;)

1:21 PM  

confused, απλά αγκάλιασε κάποιον ;)

1:27 PM  

τέλειο το βιντεάκι!!!!

μια αγκαλιά δίνει τόση δύναμη, πραγματικά!
έχεις απόλυτο δίκιο...

9:44 AM  

Street, δουλεύω εθελοντικά σε μουσείο τα Σαββατοκύριακα μου. Στην αίθουσα που εργάζομαι έχει κυρίως παιδιά για επισκέπτες. Στο orientation που μας κάναν πριν ξεκινήσω να δουλεύω μας είπαν πως απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου να ακουμπήσουμε παιδί με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και αν το βρούμε να έχει χαθεί και να κλαίει Αν το ίδιο το παιδί ζητήσει αγκαλιά, πρέπει να ρωτήσουμε τους γονείς πρώτα αν μας επιτρέπεται να το αγκαλιάσουμε. Απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε υποκοριστικά, π.χ. sweetheart, honey κλπ. Για την ιστορία, το μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρειο Αμερική.
Το νοσοκομείο στο οποίο εργάζομαι (αμειβόμενη εργασία, όχι εθελοντική) είναι παιδιατρικό, ένα από τα τρία καλύτερα παιδιατρικά στον κόσμο. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν, και εφαρμόζονται αυστηρότατα.

6:51 PM  

jojo, ελπίζω να τη μοιραστείς αυτή τη δύναμη ;)

9:35 PM  

despoina, χαίρομαι πολύ για το come back σου ;), πολύ ενδιαφέρον τα στοιχεία που μοιράστηκες μαζί μας. Όσον αφορά το παιδιατρικό μού κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί εκεί πίστευα ότι θα ξέρανε περισσότερα πράγματα για τον ψυχισμό ενός παιδιού :(

9:46 PM  

Street, o φόβος της παιδοφιλίας είναι τελικά πιο δυνατός :-)

12:19 AM  

Btw, δεν σημαίνει αυτό ότι πιστεύω πως είναι και το σωστό...

12:21 AM  

Μητρική, πατρική, αδερφική, φιλική, ερωτική, συγγενική, ξένη.. ό,τι και να 'ναι, μια αγκαλιά διώχνει τον πόνο μακριά και σε γεμίζει με μια γλυκιά δύναμη!

..αγκαλιά!:)

1:33 AM  

Αυτό το ταξίδι,κατά τη φορά της αμαξοστοιχίας,πάντα σε αγκαλιές μάς σπρώχνει.
Δώσε μου μια αγκαλιά τέτοιο βραδάκι που ΄ναι...που λέει και το άσμα.

ΥΓ.Όντως πρέπει το κίνημα 504 να βρει μια λύση.Ο ΟΣΕ μάς έχει κακομάθει.Αλλά αν μειώσουμε το χρόνο, φοβάμαι ότι δε θα παρατηρούμε τις αγκαλιές των ανθρώπων. '-))

Π.

1:58 AM  

despoina, καταλαβαίνω, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά...

1:46 PM  

wisdom, και από μένα μια μεγάλη αγκαλιά ;)

1:47 PM  

the muppet show girls ή αλλιώς Π., βλέπω το ξέρεις καλά το κίνημα του 504 χμμμ, συμφωνώ χρειαζόμαστε χρόνο για να απολαύσουμε τις αγκαλιές αλλά και να βρεθούμε σε νέες αγκαλιές ή ανανεωμένες ;)

1:50 PM  

Ο φόβος μας οδηγεί τελικά σε ακραίες ενέργειες...
Αγκαλιές και φιλιά, οξυγόνο της ψυχής, παρηγοριά, ενέργεια.
Οι άνθρωποι που τα τσιγκουνεύονται με κάνουν να γίνομαι επιφυλακτική απέναντί τους.

9:31 PM  

Ελπίζω οι εντυπώσεις να είναι θετικές για τον φίλο σου street, όχι να το παινευτούμε αλλά φημιζόμαστε για την υποδοχή με ανοιχτή αγκαλιά:)

1:31 PM  

juanita, ο φόβος δυστυχώς μας απομακρύνει, άνθρωποι χωρίς αγκαλιά, είναι άνθρωποι με παγωμένοι ανάσα

1:50 PM  

citronella, ο φίλος μου κάνει το αγροτικό του στο νοσοκομείο στα μέρη σου, προς το παρόν προσαρμόζεται ;)

1:52 PM  

hi guys! shmera akousa gia prwth fora gia auton tn organisation...einai apla apisteutos.den fantazomoun poso xreiazomai k egw thn agkalia kai thn dunamh pou mustika prosferei.apla to ekana apo sunh8eia.twra to kanw kai to niw8w,prospa8w na dinw kai na pairnw dunamh apo authn thn agkalia...as prospa8hsoume na er8oume pio konta se enan kosmo aproswpo,enan kosmo apomonwshs.....

5:14 PM  

vika, καλώς ήλθες στο φτωχικό μου, όλοι μας χρειαζόμαστε μια αγκαλιά για να νιώσουμε καλύτερα, για να μη νιώσουμε μόνοι ;)

8:50 PM  

成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,ut聊天室,尋夢園聊天室,18成人,成人網站,成人影片,ut聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,a片,微風成人,a片,A片,成人影城,聊天室,尋夢園聊天室,A片,成人網站,18成人,成人影片,微風成人區,a片,成人網站,18成人,微風成人,ut聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,ut聊天室,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,尋夢園聊天室,a片,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,A片,成人影城,成人網站,成人影城,a片,A片,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,微風成人,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,成人影城,成人網站,18成人,微風成人,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,成人網站,成人影片,微風成人,聊天室,ut聊天室,a片,A片,成人影城,a片

12:23 PM  

Post a Comment

<< Home