"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: <strong>Δαγκώστε τον σκύλο!</strong> stories of the city stories of the streets: <strong>Δαγκώστε τον σκύλο!</strong>

stories of the city stories of the streets

Tuesday, January 15, 2008

Δαγκώστε τον σκύλο!
Υπάρχει ένα αμερικανικό απόφθεγμα που λέει: Why does a dog wag its tail? Because a dog is smarter than its tail. If the tail was smarter, the tail would wag the dog. Σε πολύ ελεύθερη μετάφραση γιατί ο σκύλος κουνάει την ουρά του; Γιατί είναι εξυπνότερος αλλιώς η ουρά θα κούναγε τον σκύλο. Έπειτα έγινε και ταινία «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος».


Το «Wag the dog» από την ανάποδη παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, στην ταινία χρειάστηκε ένας fake πόλεμος για να καλύψουν ένα ροζ σκάνδαλο του προέδρου της Αμερικής, στην Ελλάδα έγινε το αντίθετο, χρειάστηκε ένα ροζ σκάνδαλο και ένας κανιβαλισμός δημοσιογράφων για να καλυφθούν ίσως πολλά οικονομικά σκάνδαλα. Μάλλον αυτές τις μέρες το Χόλιγουντ μαζί με το Μπόλιγουντ έχουν μετακομίσει στην Ελλάδα. Θρίλερ, δράση, κωμωδία, ιλαροτραγωδία και βάλε...


Και όμως, δεν είναι παρά μια παρτίδα σκάκι αυτή η υπόθεση. Φυσικά, στο σκάκι για να είσαι ένας καλός παίκτης καλό είναι να προβλέπεις τις επόμενες τρεις κινήσεις του αντιπάλου σου, ενώ πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσεις έναν στρατιώτη ακόμη και έναν αξιωματικό για να βρεθείς σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου σου. Τέτοιο παιχνίδι όμως δεν νομίζω ότι έχουν τη δυνατότητα οι πρωταγωνιστές των ημερών. Σίγουρα άλλοι μεγάλοι μετρ βρίσκονται από πίσω, που ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοι είναι ή τι συμφέροντα εξυπηρετούν.

Εξάλλου, σ'αυτήν την υπέροχη δημοκρατία που ζούμε πότε μαθαίνουμε την αλήθεια. Μήπως μάθαμε για τις υποκλοπές, που ήδη έχουμε ξεχάσει;;;; Πλήρωσε κανείς για τις απαγωγές των Πακιστανών, που και αυτό το ξεχάσαμε... Το ασφαλιστικό έχει ήδη γίνει τρίτο θέμα ως είδηση, λέτε να το ξεχάσουμε και αυτό γρήγορα;;;;

Από τηγ άλλη μου θυμίζει μια λογική που έμαθα στο στρατό. Εκεί όταν γινόταν μια στραβή, για να τη γλιτώσουμε έπρεπε να τη ρίξουμε σε όσους περισσότερους γίνεται. Έτσι, γινόταν η κάθε υπόθεση τουρλουμπούκι, μπάχαλο, ένα απίστευτα μπερδεμένο κουβάρι, με αποτέλεσμα κανείς να μην παθαίνει τίποτα. Κάπως έτσι και δω, όσο περισσότερα σκάνδαλα γίνονται τόσο εύκολα ξεχνιούνται, οι... αναρτήσεις της κοινωνίας μαθαίνουν να απορροφούν γρηγορότερα τους κραδασμούς, όσοι περισσότεροι εμπλέκονται σ'αυτά τόσο λιγότεροι θα την πληρώσουν τη ζημιά, ίσως και κανείς, ίσως και κάποιος ο οποίος θα είναι ο λιγότερος εμπλεκομένος.

Είδηση λένε δεν είναι ο σκύλος που δάγκωσε τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που δάγκωσε τον σκύλο...

Δαγκώστε τον σκύλο!!!! Σε μια χώρα που κανείς δεν σέβεται τίποτα και κανέναν ούτε τον ίδιο του τον εαυτό...
Δαγκώστε τον σκύλο!!!! Σε μια χώρα που δεν σέβεται τον ίδιο της τον πολιτισμό. Σε μια χώρα που πακτωλός χρημάτων χάνεται σε δαιδαλώδεις διαδρομές και εκείνοι που τα χρειάζονται γίνονται επαίτες...

Δαγκώστε τον σκύλο!!! Κάποιοι από μας μάλλον θα δαγκώσουν την πωλήτρια, με τον χαμό που γίνεται αυτές τις μέρες στα μαγαζιά με τις εκπτώσεις, μα καλά είκοσι λεπτά στην ουρά για να πληρώσεις ένα μπλουζάκι;;;;;

Δαγκώστε τον σκύλο!!!! Ένα πιτσιρίκι 4 ετών βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου γιατί ακόμη και στις στάσεις των λεωφορείων έχουμε κανιβαλιστικές τάσεις και πριν καλά καλά σταματήσει ένα λεωφορείο στη στάση όλοι σπρώχνονται για το ποιος θα μπει μπροστά, ποιος θα μπει πρώτος...

Δαγκώστε τον σκύλο!!! Γιατί σ'αυτήν τη χώρα είμαστε όλοι γυμνοί, αλλά όχι διάφανοι και το μόνο που είμαστε άξιοι να κάνουμε είναι να δαγκώσουμε τον σκύλο...


ΥΓ: Δεν μου φταίνε φυσικά σε τίποτα τα αγαπημένα μου τετράποδα, αλλά εμείς

ΥΓ2:Και το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας, ενώ και αυτό το τραγούδι παίζει πολύ αυτές τις μέρες, μάλλον γιατί είναι επίκαιρο Yes boss

ΥΓ3: Και ένα μουσικό δώρο από τη wisdom
posted by street spirit at 2:04 PM

28 Comments:

Αυτό, αυτό που ποτέ δε μαθαίνουμε τί έγινε, με εκνευρίζει κι εμένα απίστευτα...Έχουν γίνει τόσα τρομερά, στην κυριολεξία, γεγονότα, κι εμείς τίποτα...τον ύπνο του δικαίου.

Η κατάσταση δικαιώνει τον Καμιλέρι ο οποίος έγραφε οτι "αν θες να θάψεις ενα θέμα κάνε όσο πιο πολλή φασαρία μπορείς στην τηλεόραση, στον τύπο. Σύντομα ο κόσμος μπουχτίζει και δε θέλει να ξανακούσει γι' αυτό" .

Όντως...μερικές μερούλες overdose στις ειδήσεις των 8 (και όχι μόνο) και μετά τίποτα, η απόλυτη σιωπή, κανείς δεν ενδιαφέρεται...Λες και ζούμε σε μια χώρα απο χρυσόψαρα, με μνήμη τριών δευτερολέπτων...

Η αλήθεια είναι οτι τώρα το αμφισβητούν αυτό, τα χρυσόψαρα λένε έχουν μνήμη τριών μηνών περίπου...για φαντάσου...μας περνάνε - εμας γύρω στις 3 μέρες το κόβω, αντε 3 εβδομάδες το (πάρα) πολύ

5:18 PM  

δαγκώστε τον σκύλο! δαγκώστε τον!

και μετά δαγκώστε και την γάτα.

μην πειράξετε όμως τα λαμόγια τους πολιτκούς και τους δημοσιογράφους. μπεεεε

10:29 PM  

proserpina, έτσι είναι δυστυχώς κάντε μπούγιο, θα μπουχτήσει ο κόσμος και γεια σας... Μήπως εμείς είμαστε στη γυάλα;;;;;;)

11:02 PM  

provato, φαντάζεσαι ο κόσμος να βγαίνει έξω και να δαγκώνει πολιτικούς και δημοσιογράφους; φοβάμαι ότι μπορεί και να τους αρέσει γι' αυτό μείνετε στους σκύλους ;)

11:04 PM  

Καλά τα λες. Γίνεται κάτι πρώτο θέμα για πόσο καιρό και λίγο πριν ηρεμήσει η κατάσταση -και χωρίς να έχουμε μάθει τελικά τι έγινε- έχουν βρει άλλο θέμα να ασχολούνται..

1:13 AM  

This comment has been removed by the author.

1:16 AM  

This comment has been removed by the author.

1:20 AM  

"dog eat dog every day..."

http://www.zshare.net/download/6581730688ab6a


ΥΓ:Sorry, αλλά δεν έβγαινε το link και το έβαλα έτσι τελικά :)

1:27 AM  

wisdom, έτσι καλύπτουμε τις μαμουνιές μας δυστυχώς, αλλά πιο πολύ μου τη δίνει που η δημοσιογραφία έχει χάσει το δρόμο της, φυσικά όχι τυχαία. Σ'ευχαριστούμε για το τραγούδι ;)

1:59 PM  

Ακριβώς έτσι είναι, ζούμε σε μια χώρα που κανείς δεν σέβεται τίποτα και κανέναν! Σε μια χώρα που δεν σέβεται τον ίδιο της τον πολιτισμό!! Πες τα.. έτσι μου έρχεται να κάνω και εγω ενα παρόμοιο ποστακι! Δεν αντεχω καθε μερα πεφτουμε ολο και πιο βαθια στο βουρκο.. ΕΛΕΟΣ πια!

11:00 AM  

roadartist, πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε ή στην τελική να κυληστούμε στις λάσπες, απλά δεν μ'αρέσει να μένουμε απαθείς ;)

1:50 PM  

ούτε εμένα ..τι ακριβως μπορούμε να κανουμε..?
Υπαρχει ελπιδα?

9:25 PM  

Όσο *καταφέρνουμε* να ξεχνάμε.. όλα καλά, όλα ανθηρά. Και πάμε στο επόμενο δάγκωμα..

11:58 AM  

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ είπαμε;
Αν όχι, λέμε.

χρόνια & ζαμάνια!!

5:53 PM  

Θυμήθηκα μια συνέντευξη σε ένα παλαιωμένο πια τεύχος του ΜΕΤΡΟ με συντονιστή τον Σωκράτη Τσιχλιά και συμμετέχοντες στη συζήτηση τους Τσίμα, Κούλογλου, Παναγιωταρέα. Για το ίδιο θέμα, wag the dog. Παλιά ιστορία η κατασκευασμένη αλήθεια ή έστω η παραμόρφωσή της προς όφελος κάποιων. Mad City!

Καλησπέρες στην Άνω Πόλη που μου λείπει πολύ!

7:38 PM  

roadartist, υπάρχει πάντα ελπίδα, μόνο που μερικές φορές βρίσκεται βαθιά κρυμμένη μέσα μας

1:54 PM  

citronella, ας δαγκώσουμε λοιπόν ;)

1:55 PM  

0 comments, και πολλά ζαμάνια λέμε τώρα ;)

1:56 PM  

the muppet show girls, βλέπεις που στην ιστορία όλο και περισσότεροι μπλέκονται, όλο και φουσκώνει, όλοι μας την παρακολουθούμε και χάνουμε σημαντικά πράγματα που γίνονται αυτές τις μέρες εκλογικός νόμος, το θέμα των υποκλοπών μπήκε στο συρτάρι ως case is closed, η μυρωδιά των πυρηνικών εργοστασίων στη γύρω περιοχή...
όσον αφορά την πάνω πόλη, είμαι σίγουρος ότι της λείπεις και συ ;)

2:01 PM  

Το μόνο που σώζει αυτη τη χώρα είναι ο ήλιος και η θαλασσα.Αν δεν είχαμε κι αυτα οι Ελληνες θα ήταν μειονότητα εδώ, οι περισσότεροι θα είχαν ρίξει μαυρη πέτρα και πολλές μούτζες.
Μα για ποσο ηλίθιους μας περνάνε?

5:35 PM  

μαράκι, δυστυχώς για πολύ

3:23 AM  

Το διευκρινίζεις βέβαια στο υστερόγραφο, αλλά και πάλι... δαγκώστε τον σκύλο βρε παιδί μου; Καλύτερα μια σοκολάτα, να γλυκαθούμε ελαφρώς.
Πάντως ένα πράγμα πρέπει να παραδεχτούμε: ότι γενικά είμαστε πρωτότυποι σαν λαός. Ακόμα και στην αποκάλυψη -τρίχιες... ποιά αποκάλυψη; σε ένα ελαφρύ ανασήκωμα της άκρης του σεντονιού- του οχετού, λειτουργούμε με προπομπό την φαντασία και την ανατροπή. Το τουρλουμπούκι μας ανήκει, πώς να το κάνουμε; Εμείς το έχουμε ανακαλύψει.

10:35 PM  

άντε πια παντρεύτηκες και μας ξέχασες... χιχιχι!


:-)

2:39 AM  

juanita, κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε είδηση οπότε δαγκώνουμε και τον σκύλο, το σεντόνι ήταν τρύπιο και στο τουρλουμπούκι έχουμε δοκτορά ;)

9:07 PM  

provato, άσε έχω μπλέξει με μια δουλειά, που μου έχει φάει όλο τον ελεύθερο χρόνο, ελπίζω να τα καταφέρω γρήγορα να ξεμπλέξω για να μπλογκάρω ;)

9:10 PM  

Μια χαρά τα λες, ζούγκλα είμαστε...
Απλά προσπάθησε εσύ να σκέφτεσαι θετικά, μείνε όπως ακριβώς είσαι & επικεντρώσου σε ό,τι αξίζει! Πάντα θα υπάρχουν αλήτες & κακοί αλλά εμείς είμαστε αισιόδοξοι & αγωνιστές!!!
Φιλιά

5:31 PM  

ηλιαχτίδα, αγωνιστές του κενού, αισιόδοξοι του παραδόξου, φιλιά ;)

5:51 PM  

成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,ut聊天室,尋夢園聊天室,18成人,成人網站,成人影片,ut聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,a片,微風成人,a片,A片,成人影城,聊天室,尋夢園聊天室,A片,成人網站,18成人,成人影片,微風成人區,a片,成人網站,18成人,微風成人,ut聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,ut聊天室,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,聊天室,尋夢園聊天室,a片,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,A片,成人影城,成人網站,成人影城,a片,A片,A片,成人影城,成人網站,18成人,成人影片,微風成人,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,成人影城,成人網站,18成人,微風成人,聊天室,尋夢園聊天室,ut聊天室,成人網站,成人影片,微風成人,聊天室,ut聊天室,a片,A片,成人影城,a片

5:41 PM  

Post a Comment

<< Home