"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> stories of the city stories of the streets: Ζει τον... μύθο της!!!! stories of the city stories of the streets: Ζει τον... μύθο της!!!!

stories of the city stories of the streets

Thursday, May 15, 2008

Ζει τον... μύθο της!!!!

Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια τον πατέρα μου να μας λέει για τον αδελφό ενός φίλου του και την απίστευτη ιστορία του. Ήταν ο καλύτερος σπουδαστής του πανεπιστημίου και ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό ως πυρηνικός φυσικός και ζήτησε υποτροφία, γιατί οικονομικά η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον συντηρήσει, όμως για την Ελλάδα ήταν μικρός, λίγος, με άλλα λόγια δεν είχε τις κατάλληλες γνωριμίες. Έκανε λοιπόν αίτηση στη Γαλλία, όπου μόνο που δεν του άπλωσαν κόκκινο χαλί όταν έφτασε στη χώρα. Έπειτα από μερικά χρόνια η ΝΑΣΑ τον επέλεξε και εργάζεται ήδη εκεί εδώ και πολύ καιρό.
Ναι, η Ελλάδα είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, δεν μας το έμαθαν τυχαία στο σχολείο και πάντα με όποιο τρόπο μπορούν μας το υπενθυμίζουν. Η Ελλάδα ζει τους... μύθους της.
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Όμως η πιο επίκαιρη αυτήν τη στιγμή είναι του Κούλογλου. Λίγοι δημοσιογράφοι αξίζουν να λέγονται δημοσιογράφοι και ο Κούλογλου είναι ένας από αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο του και ότι αξίζει πολλά περισσότερα, ωστόσο, δεν μπορεί η ΕΡΤ που την πληρώνω εγώ, εσύ, όλοι μας να κάνει κάτι που δεν το επιθυμώ και με βρίσκει τελείως αντίθετο και απογοητευμένο.
Αυτό το παραμύθι της Δημοκρατίας τελικά ίσως είναι πολύ επικίνδυνο.
Ωστόσο, αυτή ας είναι μια αρχή για να αλλάξουν τα πράγματα, για να πάψουμε να μασάμε ό,τι μας δίνουν, μια αρχή για να αντιδράσουμε, να τους δείξουμε ότι πρέπει να μας υπολογίζουν...Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές 'Θεματική Βραδιά' και 'Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα'. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»

Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά... δεν του αρέσει.

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.
Πηγή rwf


ΥΓ. Ακόμη και στο facebook υπάρχει διαμαρτυρία
posted by street spirit at 12:49 AM

15 Comments:

Ποιό παραμύθι της δημοκρατίας;
Αφού ζούμε σε καθεστώς "επιλεγόμενης φεουδαρχίας".
Φυσιολοικό δεν είναι;

8:43 AM  

darthirr, αυτός είναι ο όρος της ιστορίας στο μέλλον για το καθεστώς μας;;;; μ'αρέσει ;)

1:31 PM  

Μα δεν είναι προφανές;

Δύο φέουδα, κατέχοντα "παραδοσιακά κάστρα", εναλλάσουν την εξουσία ανάλογα με την εντολή των "εκτός κάστρων υποτακτικών", ενώ ο φεουδάρχης παραμένει κληρονομικό χρείσμα...

7:09 PM  

darthiir, και γω που νόμιζα ότι ήταν κληρονομικό χάρισμα ΄)

8:20 PM  

Μα δεν είναι αστείο; Η πολιτική να χώνεται παντού, να επηρεάζει καριέρες, "ελευθερίας της γνώμης" . άσε που όπως πάμε η τηλεόραση ποτέ μα ποτέ δεν μας ανοίξει τα μάτια, απλά θα τους ρίχνει στάχτη. Λυπηρό.

11:28 AM  

Οσο τα πραγματα δυσκολευουν, τοσο περισσοτεροι αποκαλυπτονται... Η δημοκρατια, η ενοτητα και η εθνικη συνειδηση ειναι παραμυθια των ισχυρων για να κοιμαται ο λαος πιο ησυχα τα βραδια...
Saludos!

11:39 AM  

urbantulip, χθες το βράδυ μιλάγαμε μ'έναν φίλο για την ελευθερία, είναι τόσο αφηρημένη έννοια και υπάρχουν τόσες διαφορετικές έννοιες, που δεν στέκει τελικά καθόλου, άλλη η θρησκευτική ελευθερία, μάλιστα και από θρησκεία σε θρησκεία αλλάζει, άλλη η νομική ελευθερία, ακόμη και τα καθεστώτα σύμφωνα με αυτά ελευθερία έχουν, είναι ωραίο παραμύθι τελικά ;)

4:06 PM  

brujita, μόνο πιο σιγά μη μας ξυπνήσουμε!!!!! ;)

4:08 PM  

Αν δεν είχε θάλασσα, όμορφα μέρη και πολύ ήλιο αυτή η χώρα θα είχε μόνο πολιτικούς, οι πολίτες θα 'χαν γίνει μετανάστες.

7:14 PM  

Θα ακουστεί κάπως, αλλά δεν πειράζει.
Με τις εκπομπές του Κούλογλου πέρασα την εφηβεία μου και έμαθα να βλέπω πέρα από τη χώρα μου, να κρίνω και να αποφασίζω με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Και δεν είναι μόνο η Γενιά των 700 που πείραξε τον Παναγόπουλο.Είναι κι ο Πούτιν και η Κίνα.
Αλλά δε με νοιάζει ο Παναγόπουλος. Με νοιάζει τι κάνουμε εμείς και οι "συνάδερφοί" του.

Καλή βδομάδα να 'χουμε!

2:17 PM  

"για την Ελλάδα ήταν μικρός, λίγος, με άλλα λόγια δεν είχε τις κατάλληλες γνωριμίες.Έκανε λοιπόν αίτηση στη Γαλλία, όπου μόνο που δεν του άπλωσαν κόκκινο χαλί όταν έφτασε στη χώρα."

"Ναι, η Ελλάδα είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του.... Η Ελλάδα ζει τους... μύθους της."

Ετσι ακριβως.. Μια πικρα αισθανομαι ισως τελικα ΟΣΟ απαισιοδοξο κ αν ακουγεται, να μην εχει μελλον αυτη η χωρα.. ΟΛΟ οπισθοδρομει και οι αξιοι ανθρωποι θα της φύγουνε..αργα ή γρήγορα.. Τελοσπαντων, να σαι καλα..

3:14 PM  

μαράκι, παρ' όλα αυτά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να τα καταστρέψουμε και αυτά, κάθε αποτυχημένος, κάθε θεωρητικός επίσης στην Ελλάδα γίνεται πολιτικός, άλλο ένα είδος δημόσιου υπαλλήλου

1:27 PM  

the muppet show girls, εκεί είναι το θέμα πόσο θα τα ανεχόμαστε, βαρέθηκα να τα ρίχνουμε στους άλλους μια ζωή, καιρός είναι να αναλάβουμε και μεις τις ευθύνες μας

1:30 PM  

roadartist, αυτή η χώρα έχει ένα καλό αρκετοί αρέσκονται στο μαζοχισμό, για λίγο ήλιο, λίγο θάλασσα, λίγο καθαρό ουρανό, λίγο καλή παρέα, καλό ουζάκι, κάτι ευτυχώς κρατάει μερικούς, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που κοιτάνε πέρα από αυτήν και αν και την έχουν στην καρδιά τους, την προτιμούν για τις διακοπές τους :(

1:37 PM  

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室

8:39 PM  

Post a Comment

<< Home